LAZER SİLAHI SAHADA TEST EDİLDİ PDF Print E-mail
Monday, 11 June 2018 08:04

ASELSAN öz kaynakları ile yürütülen lazer sistemleri savunma programının son aşamasında saha testleri gerçekleştirildi. Lazer Savunma Sistemi (LSS), arazi ve meskun mahal kullanımı için zırhlı araç üzerine entegre edildi.

ASELSAN Lazer Savunma Sistemi (LSS), şüpheli cisimlerin ve el yapımı patlayıcıların, meskun mahalde kullanılan branda, örtü benzeri geçici engellerin ve mini insansız hava araçlarının tespit ve imhasına yönelik geliştirildi.

Testlerde LSS’nin hareketli bir kara aracı üzerinde istenen bölgeye süratle intikali, ardından el yapımı patlayıcılara, branda, örtü gibi geçici yol engelleyicilere ve saldırı ya da istihbarat amaçlı uçan ticari dronlara karşı etkinliği gösterildi. LSS, altına patlayıcı madde bağlanmış ticari insansız hava aracı güvenli bir mesafede patlatmayı başardı. LSS, mini insansız hava aracının kamerasını da yakarak etkisiz hale getirdi

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ev sahipliği yaptığı ve Ankara’da gerçekleştirilen sistem testlerine Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir de katıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. Demir, testlerde LSS’nin etkisiz hale getirdiği patlayıcı madde bağlanmış ticari insansız hava aracını simgeleyen çıkartmayı araç üzerine yapıştırdı.

Yerli ve Milli

Sistem bünyesinde yer alan; yüksek güçlü lazer, hassas takip ve stabilizasyon yetenekli taret yapısı, hedeflemeyi sağlayan termal kamera ve gündüz kamerası ve lazer ışınını hedefe odaklayan optik yapı ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla tasarlandı. LSS, herhangi bir lisans ya da ihraç iznine tabi olmadan milli olarak üretildi.

Atış Maliyeti Kuruş Mertebesinde

LSS, üstün hedefleme yeteneği ve ayarlanabilir etkinliği ile sivil ve dost unsurların güvenliğine katkı sağlayacak. Atımların maliyeti kuruş mertebesinde olan sistem ile aracın yakıtı olduğu sürece kesintisiz atış yapılabiliyor. Böylelikle düşük maliyetli ancak çok adetli yapılarla gerçekleştirilen sürü tipi mini/mikro insansız hava aracı saldırılarına karşı maliyet etkin olarak kullanılabilecek

 
bayrak2.gif

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Anket

Sitemizin son hali hakkındaki görüşünüz:
 

Free template 'Feel Free' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!