TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK PDF Print E-mail
Written by ulku2   
Sunday, 15 May 2011 16:25

Türkiye devler ligine girmeyi başardı....

İnsansız hava aracı ANKA'yı üreterek dikkat çeken Türkiye, Avrupa'nın sivil amaçlı insansız hava aracı projesi Talarion'a dahil oldu. İlk uçuşu 2014'te yapacak prototip uçak, anti korsan, uyuşturucu kontrolü, sınır koruması gibi birçok güvenlik operasyonunda kullanılacak.İnsansız hava aracı ANKA'yı üreten Türkiye, devler ligine girdi. Avrupa'nın sivil amaçlı insansız hava aracı projesi olan Talarion'a, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) de katıldı. Uluslararası Savunma Fuarı'nda (IDEF'11), TUSAŞ ve Cassidian şirketi arasında söz konusu programda işbirliği yapmak üzere bir mutabakat imzalandı.

Avrupa'nın ileriteknolojiOrta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE) İnsansız Hava Sistemleri (UAS) programı olan Talarion, öncelikle Fransa,Almanyave İspanya'nın gelecekteki uzun havada kalışlı insansız keşif ve gözetleme görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayata geçirildi. Prototipin ilk uçuşu 2014 yılında planlanıyor. Sivil hava sahasında kullanılan ilk insansız hava sistemi olarak Talarion; anti-korsan, uyuşturucu kontrolü, sınır koruması, ekolojik ve doğal kriz yönetimi gibi birçok değişik güvenlik operasyonunda kullanılabilecek.

Törende konuşan Cassidian Hava Sistemleri CEO'su Bernhard Gerwert, "Bu endüstriyel işbirliği ile canı gönülden inanıyoruz ki potansiyel müşteriler de en kısa sürede bu ürünü desteklemeye karar verecekler." dedi. TUSAŞ CEO'su ve Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ise işbirliğini şöyle değerlendirdi: "TUSAŞ yeni nesil operasyonel kabiliyetlere imkân sağlayan böyle bir buluşun bir parçası olmaktan memnuniyet duymaktadır." IDEF Fuarı'na katılan Koç Holding Savunma Sanayii Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Altay tank projesiyle ilgili umutlu mesajlar verdi. Önen, "Tankın etrafında dönen yabancıları görünce, ileride savunma sanayii ana ihraç ürünlerinden biri olacağını düşünüyorum." dedi. Altay'ın konsept tasarımını tamamlayan Koç bünyesindeki Otokar firması, detay tasarım aşamasına geçecek. Ardından da prototip imalatı yapılacak. Prototip imalatına bu yıl sonu başlanması, gelecek yıl da tamamlanarak test aşamasına geçilmesi planlanan milli tank, 2016'da teslimata hazır hale getirilecek. Projenin geliştirilmesi için 494 milyon dolar kaynak ayrıldı. Koç savunma firmalarından RMK Marine'in çalışmaları hakkında da bilgi veren Önen, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na milli imkânlarla üretilen arama kurtarma gemilerinden ilkini eylül ayında teslim edeceklerini söyledi.Akşam

 

 

 
bayrak2.gif

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Anket

Sitemizin son hali hakkındaki görüşünüz:
 

Free template 'Feel Free' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!